נניח שאתם יוצאים לטיול בארצות הברית, ועם הנחיתה, אתם מבינים ששכחתם לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל. אתם מרגישים צעירים, בריאים ופזיזים, ומחליטים שזה לא משנה, מכיוון שטסתם רק לשבועיים. מה יכול להשתבש בזמן כה קצר?
אבל כשיד הגורל רוצה, ואתם מחליטים לצאת לסקי ליום אחד, אתם מתחילים להיות קצת יותר מודעים לעובדה שאין לכם ביטוח. החברים שלכם משכנעים אתכם שכמעט כלום לא יכול להשתבש היות ואתם ברמה של מתחילים ולא מתקדמים מספיק עד כדי ביצוע תנועות שעלולות להוביל לתאונה.
לרוע המזל, החובבנות שלכם מורידה אתכם בסופו של דבר מהמסלול על אלונקה, והדבר האחרון שאתם זוכרים זה שאין לכם ביטוח נסיעות לחו"ל. מאז, תהיו בטוחים, לעולם לא תצאו יותר מהארץ בלי ביטוח מתאים.
מי צריך ביטוח נסיעות לחו"ל
בעיקר צעירים שיוצאים לטיולים ברחבי העולם, חדורי רוח נעורים שמקנה להם תחושה מסוימת של אלמוות. הרעיון של תשלום על מה שנראה כמו סכום כסף גדול עבור משהו שאי אפשר ראות – ולעתים קרובות לעולם לא יהיה בו שימוש – יכול להיראות מגוחך למטייל צעיר.
מפתה להתעלם מהצורך לנקוט בצעדי בטיחות, ורוב הצעירים חושבים שתאונות בחו"ל הם מיתוס. אלא שתאונה במדינה זרה יכולה להשפיע על כל אחד, ללא קשר לגיל. אם אין לכם כל סוג של ביטוח נסיעות לחו"ל, חייכם עלולים להיות בסכנה, תרתי משמע, או שאתם עלולים להיקלע להוצאות כספיות גבוהות בגין טיפולים רפואיים יקרים.
מה מכסה פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל
כשיש לכם ביטוח נסיעות לחו"ל, אתם מכוסים לכל האירועים. תארו לעצמכם שיצאתם לטיול אקסטרים בתאילנד, נקלעתם לתאונה, ואין לכם ביטוח? אי אפשר, אם כן, להפריז בחשיבות של רכישת ביטוח לכל טיול בחו"ל, לא משנה לכמה זמן אתם יוצאים, כולם זקוקים לביטוח נסיעות כלשהו.
פוליסת הביטוח שלכם צריכה להציע כיסוי להוצאות רפואיות למקרה שהדבר הגרוע ביותר יקרה, ורצוי שהסכום יהיה גבוה ככל הניתן. זה אמור להציע שירות חירום 24 שעות ביממה, ושיבה חוזרת למקרה שתצטרכו לטוס הביתה. זה המינימום המוחלט שכל פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל צריכה לספק לכם על מנת שתוכלו לטייל בבטחה וללא דאגות.
כמה מומלץ להשקיע על ביטוח נסיעות?
לאחר שהחלטתם לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל, ההחלטה הבאה שלכם היא האם לנסות לחסוך כסף בכך שלא לכלול את המזומנים והחפצים שלכם המכוסים במסגרת תוכנית הביטוח. יש אנשים שנוהגים למחוק את הכיסוי הזה תמיד על מנת להוריד מעט את הפרמיה שלהם. אבל אם אתם טסים עם ציוד יקר, כדאי שתשלמו קצת יותר כדי לכסות הכול.
אם אתם נוטים לטוס עם מטען קל – ויכולים לומר בכנות שאתם יכולים לחיות בלי כל מה שאתם נושאים – אז בכל דרך אל תשלמו עבור הכיסוי הנוסף. אבל, אם אתם נוטים לטוס עם כל חפציכם היקרים, או נושאים את האייפודים, המצלמות, המחשבים הניידים האחרונים וכדומה, שקלו זאת בזהירות רבה.
קראו עוד בנושא מה עושים במצב של טיפול רשלני בחו"ל?