מצד אחד, טיולים זה דבר מבורך ומהנה והאפשרות של כולנו להתנתק מהשגרה היומיומית אחת לכמה זמן, ומצד שני, תאונות עם הרכב זה דבר מאד לא נעים שאף אחד מן הסתם לא אוהב להיות מעורב בו. מה קורה כאשר שני הדברים האלה נפגשים? ובכן, זו בהחלט סיטואציה בעייתית ולא נעימה, ועל מנת שיהיה אפשר להמשיך בטיול, אנו חייבים להבין מה עושים במקרים של נזק לרכוש כאשר זה קורה. אם גם אתם מתכננים טיול משפחתי בקרוב ומנסים לחשוב על כל הדברים שחשוב לקחת בחשבון, אנו רוצים להסביר על הדברים שחשוב לעשות במקרים של נזק לרכוש בעקבות תאונת דרכים.
תאונה עם רכב שכור
ראשית כל חשוב להבין כי בהחלט קיים שוני בין תאונות מסוגים שונים וכמובן שזה קריטי ביותר עם איזה רכב עשיתם את התאונה. באתר של אלמוג שפירא תוכלו למצוא מידע על סוגים שונים של תאונות דרכים וטיפים חשובים מה כדאי לעשות במקרים של נזק לרכוש. שימו לב כי במצבים של תאונת דרכים עם רכב שכור, אמור להיות לכם כיסוי מסוים שתקבלו מחברת הביטוח. בטרם תצאו לדרך, שווה בהחלט לברר מהו הכיסוי הביטוחי שמגיע לכם, ואם אתם מתכננים טיול מאתגר, מומלץ להגדיל אותו שכן עלויות ההשתתפות העצמית עשויות בהחלט להיות גבוהות למדי.
תאונה עם רכב פרטי
שימו לב שכאשר מדובר ברכב הפרטי שלכם (ולמען האמת גם עם רכבים שכורים), אתם זכאים לפיצויים כספיים בחוק מחברת הביטוח שלכם גם במקרים בהם הפגיעה לא חלה באשמתכם (במקרים הללו לפעמים הפוגע לוקח אחריות ומפעיל את הביטוח שלו שמפצה אתכם) וגם במקרים בהם אתם האשמים בפגיעה. באופן כללי ובלי קשר לטיולים, אנו ממליצים לבחון לעומק את פרטי הפוליסה שלכם ולהבין מה הכיסוי שמגיע לכם במקרים של נזק לרכוש. במידה והייתם מעורבים בתאונה ונגרם נזק לרכוש, דווחו זאת בהקדם למשטרה ולחברת הביטוח ואם יש מעורבים נוספים קחו את הפרטים המלאים שלהם ושל פוליסת הביטוח שלהם.
טיול עם קרוואן
בשנים האחרונות הפכו טיולי הקרוואנים לפופולריים ביותר כאן במדינת ישראל ומדובר בהחלט בדרך נהדרת לטייל ולהכיר את הארץ. יחד עם זאת, חשוב לזכור שכאן כבר יש סיכון מעבר לסיכון הרגיל לתאונת דרכים והוא נזק שעשוי להגרם לתכולה של הקרוואן המשמש כבית לכל דבר בימי הטיול. מרבית ביטוחי הרכב הבסיסיים מכסים פגיעות רכוש ונזקים לרכב, אך כאשר מדובר על התכולה אין כיסוי של ממש. על כן, אם אתם מתכננים להכניס אל הקרוואן דברים יקרי ערך, שווה בהחלט לשקול את האפשרות של ביטוח תכולה שיכסה אתכם במקרים של נזק שיכול להיגרם גם בעקבות שריפות, הצפות או גניבה ולא רק במקרים של תאונות דרכים. שימו לב שהדברים הללו הם נכונים ורלוונטיים גם למשאיות ואוטובוסים שעברו הסבה לבתים על גלגלים. שימו לב שאם יש לכם אפשרות להימנע מלקחת אתכם חפצים ודברים יקרי ערך, עדיף בהחלט להשאיר אותם בבית וניתן לעשות זאת בקלות כאשר מדובר על טיולים קצרים וקצובים בזמן ולא על כלי רכב המשמש למגורים בכל ימות השנה.
נזק לרכוש – הרע במיעוטו
זכרו כי על אף שנזק לרכוש זה דבר לא נעים, זה בהחלט הדבר הכי פחות גרוע שיכול לקרות. בכל מקרה של תאונה, בדקו קודם כל את בריאותכם ובריאותם של שאר המעורבים ורק לאחר מכן התפנו לעסוק בענייני הנזק לרכוש. נסו לקחת זאת ברוח טובה וזכרו שכל עוד כולם בריאים ושלמים, אז הכל לגמרי בסדר. טיול נעים ובטוח!