רילוקיישן לחו"ל: למה חשוב לדאוג מראש לביטוח בריאות?

רילוקיישן לחו"ל

קיבלתם החלטה לעשות רילוקיישן לחו"ל? הבנתם היכן תשהו, היכן ילמדו הילדים, כיצד תשמרו על קשר עם המשפחה ואפילו איך תישארו מעודכנים בנעשה בארץ? הגיע הזמן לחשוב על נושא הבריאות, ואף מוטב לחשוב על כך בהקדם. חשוב להבין שאת הבית והמשפחה ניתן להשאיר בארץ, אך לא את הבריאות, ויש להבין שגם אם קיימים לא מעט דברים במדינה שניתן לשפר, הרי שבכול הנוגע למערכת הבריאות הסוציאלית, אנו ממוקמים די טוב – את הזכויות שתקבלו בארץ, לא תקבלו בחו"ל!

שני דברים שחשוב לקחת בחשבון

אין שאלה שממש כפי שמחליטים מה להכניס למזוודה, כך יש להחליט איזה ביטוח רפואי פרטי עושים לפני המעבר. אז מה חשוב לדעת בכול הנוגע לביטוח בריאות לפני מעבר לחו"ל? כמה דברים! כפי שציין אבנר הייזלר בדה מרקר, חשוב לדעת שברגע שיוצאים מהארץ ביטוח הבריאות כבר אינו תקף. שנית, חשוב לדעת שקיימים לא מעט יעדים בחו"ל בהם טיפולים רפואיים פשוטים מובילים להוצאות גבוהות. מכאן שהמסקנה די פשוטה: טרם מבצעים רילוקיישן מוטב לבצע מגוון בדיקות וטיפולים שזמן רב זנחתם, פשוט כי בארץ הכול יותר פשוט (לעומת יעד חדש) וכמובן שהרבה יותר זול. חשוב לממש את הזכויות ולבחון על מה חותמים, בין אם זו עסקה או פוליסה.

היתרונות שמאחורי חברת ביטוח ישראלית

מקבלים את ההחלטה הנכונה לעשות ביטוח בריאות פרטי טרם מבצעים רילוקיישן? כפי שמציין באבנר הייזלר במעריב, אין להתעכב בבחירת הגוף המבטח. חשוב להבין שאם תצאו מהארץ ללא ביטוח, אתם עשויים לגלות שעיכוב של יום מוביל להוצאות גבוהות, פשוט כי בתוך כמה שעות שברתם את הרגל. נוסף לכך, נציין שמוטב לעשות ביטוח בריאות ייעודי לחו"ל אצל חברה ישראלית. מדוע? ראשית יש להבין שביטוח בריאות פרטי דרך חברה מהארץ מסייע בהבנת הצרכים, אין פערי שפה (או מנטליות) שמעוררים קשיים ואף חשוב מכל להפנים שזוהי הדרך היחידה ליהנות משמירה של רצף זכויות. הרעיון הוא שביטוח בריאות דרך חברה פרטית ישראלית שומר על רצף זכויות גם בעת ביקורי מולדת וגם לאחר שחוזרים לארץ. מחפשים סיבה נוספת? רק כך אפשרי לקבל המלצות מאנשים שחשים כלפיהם קרובים – מישראלים נוספים, וכידוע הקהל הישראלי נחשב קשה, אינו ממהר לשבח שלא לצורך.

אל תתעלמו מתקופת המתנה

יש לזכור שבארץ ניגשים לרופא מבלי לחשוב פעמים, פשוט כי שלל טיפולים מסובסדים, או יותר נכון משולמים דרך תלוש השכר. עם זאת, בחו"ל אין זה כך – עבור כל תור פשוט לרופא נדרשים לשלם ולרוב לא מעט. אז כן, אין שאלה שביטוח הכרחי, אך חשוב להבין כיצד משווים בין הביטוחים השונים. יש לבחון אלו השתתפויות עצמאיות קיימות, מהי תקופת ההמתנה, אלו שירותים ניתנים באופן מוגבל, מהן תקרות הכיסוי השונות וכדומה. עוד יש להכניס למשוואה את תקופת ההמתנה. מדובר בתקופה שבה לא ניתן ליהנות משירותי בריאות ממלכתיים, טרם מחכים תקופה מסוימת. מכאן שגם אם מחליטים לעשות את הביטוח בחו"ל, מוטב שכן יהיה ביטוח קצר מועד שערכתם בארץ, כדי שעל היום הראשון ביטוח הבריאות ייכנס לפעולה.

בדיקות נוספות

כל עסקה טובה מצריכה בדיקה חוזרת, וכך גם פה. שנסביר? גם אם מצאתם פוליסת ביטוח שנראית כדאית, יש לוודא בדיוק מה היא כוללת. הן מבחינת כיסוי בעת החזרה לארץ והן מבחינת ביקור מולדת חפוז. נוסף לכך, יש לבדוק מה אומרת הפוליסה לגבי דמי השתתפות עצמית, האם ניתן לבחור את הגוף המטפל, האם קיים מוקד רפואי דובר עברית וכדומה. רק בריאות!