סוגרת פינה בדרכים: מה היתרונות הבריאותיים של בננה?

בננה, תאנת חווה בעברית, היא פרי מעולה למי שנמצא בטיול או בנסיעה ארוכה ורוצה לאכול משהו קטן אך נותן אנרגיה. היא זמינה, יחסית זולה וניתן לקחת אותה לכל מקום, כך שמדובר בבחירה קלה ומצוינת. אז מה היתרונות של אכילת בננה? התשובה במאמר שלפניכם.

כל היתרונות של הבננה

  1. מקור לאשלגן – בבננה אחת יש כ-10% מהכמות המומלצת של אשלגן ליום, אשר מסייע למגוון תהליכים בגוף: שמירה על תפקוד הכליות, הורדת לחץ דם גבוה וסיוע לפעילות הלב וכלי הדם השונים. תוכלו למצוא מידע על בננה באתר Vitaplus או באתרי אינטרנט.
  2. מקור למגנזיום – בבננה אחת יש כ-8% מהכמות המומלצת של מגנזיום ליום. המינרל החשוב הזה מגן על הגוף מפני מחלות כרוניות ושומר על צפיפות העצם בתהליך ההזדקנות.
  3. מקור לעמילן– אספקת עמילן לגוף יכולה להוריד את רמות הסוכר בדם ואת ההתנגדות של הגוף לאינסולין, לסייע לפעילות התקינה של המעי הגס ולתת יותר תחושת שובע אחרי הארוחה.
  4. מקור לברזל – מומלץ לאנשים הסובלים מאנמיה לצרוך בננות באופן קבוע, מפני שהן עשירות בברזל ומפחיתות את התסמינים של אנמיה, כמו עייפות, כאבי ראש ודופק מהיר.
  5. מקור לוויטמין A – ויטמין A ידוע בחשיבותו לבריאות העיניים, ויש הטוענים כי אכילת שלוש בננות או יותר ביום מפחיתה את הסיכון לעיוורון לילה ואף אובדן ראייה.
  6. סיוע כנגד חרדה – הבננות מכילות חומצות אמינו אשר קשורות לייצור דופמין וסרוטונין במוח, שני הורמונים אשר מקלים על מצבי סטרס וחרדה ומסייעים למצב הרוח.
  7. עשירה בנוגדי חמצון – נוגדי החמצון אשר נמצאים בבננות קשורים לפעילות הלב ועשויים לתמוך בו ואף לשפר אותו, וכן פועלים כנגד רדיקלים חופשיים בגוף.
  8. אינדקס גליקמי נמוךאינדקס גליקמי הוא מדד המדרג את המזונות לפי מידת השפעתם על רמות הסוכר בדם, מתוך הבנה כי מזונות עתירי פחמימות עשויים להיות שונים בהשפעתם על רמות הסוכר בדם. האינדקס הגליקמי של בננה הוא יחסית נמוך, מה שאומר שהיא מקור טוב לפחמימות אשר לא גורם לזינוק ברמת הסוכר בדם.
  9. שיפור בריאות המעיים – בבננות יש כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, אשר מנקים פסולת ממערכת העיכול ומייצרים תנועת מעיים רכה וקלה למעבר.
  10. פצצת אנרגיה צהובה – הפוטנציאל האנרגטי של בננות הוא גבוה מאוד מפני שהן מכילות מגוון ויטמינים, מינרלים וסוכרים טבעיים המזינים את הגוף באופן מהיר.
  11. סיוע לכיבי קיבה – אכילת בננה מסייעת ביצירת קרום המגן על הקיבה עצמה מפני החומציות, ועשויה להוריד את החומציות ממזונות אחרים ובכך למנוע יצירת כיבי קיבה.
  12. סיוע לתסמונת קדם וסתית – הבננה מכילה חומרים המאזנים את רמות הסוכר, מפחיתים מתח ומסייעים לאיזון מערכת העצבים, מה שהופכת אותה לתרופת סבתא מעולה עבור נשים הסובלות מכאבי וסת.

 

 

למי לא מומלץ לאכול בננות?

לא כדאי לאכול בננות לפני השינה או בננות לא מבושלות. בנוסף, מומלץ לאנשים בעלי המצבים הבאים לא לצרוך בננות בכמות גבוהה:

  • אנשים עם קרישיות דם גבוהה
  • אנשים שחוו שבץ
  • חולי סכרת ובעלי עודף משקל

לסיכום

בננות הן מקור מעולה לאשלגן, מגנזיום ויטמינים וחומרים נוספים אשר תומכים בתהליכים השונים המתרחשים בגוף ומזינים אותו. הבננה היא מקור אנרגיה מעולה, זמין וזול, ולפני כל טיול או נסיעה ארוכה מומלץ לארוז בננה לדרך וליהנות משל יתרונותיה הבריאותיים.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.